41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Щедріна, 1  

+380 (5449) 7-22-67,  shostka.crl@i.ua

    Визначались з кандидатами у члени Госпітальної ради Шосткинського госпітального округу.

    25.02.2019 р. в ЦРЛ відбулася нарада представників міських закладів охорони здоров’я. Приводом для наради стало розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації «Про затвердження Плану першочергових дій по створенню в Сумській області госпітальних округів».

     

    Зважаючи на те, що в розпорядженні визначені чіткі терміни висунення кандидатур у члени для затвердження їх на сесії міської ради, медичні працівники є найбільш зацікавленні, щоб це рішення було прийняте якнайшвидше.

    Головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин у своєму виступі ще раз ознайомив присутніх з основними вимогами положень про госпітальний округ, про Госпітальні ради, про їхню роботу та завдання.

    Госпітальна рада є дорадчим органом, створеним учасниками госпітального округу для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації та фінансування медичної допомоги в госпітальному окрузі.
    До повноважень Госпітальної ради належать вироблення пропозицій для їх затвердження учасниками госпітального округу щодо:
    - трансфертів між бюджетами учасників госпітального округу для фінансування програм вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги;
    - багаторічного плану розвитку госпітального округу;
    - реорганізації і перепрофілювання закладів, що надають вторинну(спеціалізовану) медичну допомогу в межах госпітального округу;
    - визначення перспективних закладів охорони здоров’я;
    - інших питань, визначених рішеннями учасників госпітального округу, які належать до компетенції органів місцевого самоврядування щодо забезпечення, надання медичної допомоги в госпітальному окрузі.

    Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20.02.2017 року №165 «Про затвердження Примірного положення про госпітальний округ», який визначає кількість членів Госпітальних рад в тому чи іншому окрузі, в Шосткинській Госпітальній раді повинно бути 12 членів, із них 4 представники від м. Шостка.

    На нараді було вирішено запропонувати членами Госпітальної ради Шосткинського госпітального округу: Сиваєву Ніну Олексіївну- заступника міського голови, Штогрина Олега Теофільовича- головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Шосткинська центральна районна лікарня» Шосткинської міської ради, Гончар Тетяну Олександрівну- головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Шосткинська дитяча лікарня» Шосткинської міської ради, Цецерську Ніну Петрівну- головного лікаря установи комунальної власності Шосткинської стоматологічної поліклініки.

    Кандидатури були підтримані одноголосно.

    Присутня на нараді заступник міського голови Ніна Сиваєва подякувала медичним працівникам за активну позицію і розуміння, що потрібно працювати оперативно для того, щоб іти у ногу з часом, тому що створення Госпітальної ради є дуже важливим щодо організації та функціонування медичної допомоги в госпітальному окрузі.

    Tags:

    ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

    Якщо у вас є питання, задайте їх через спеціальну форму

    НАША АДРЕСА

    • 41100 Сумська обл. м.Шостка, вул. Щедріна, 1
    • +380 (5449) 7-22-67
    • shostka.crl@i.ua
    © 2021 Комунальне некомерційне підприємство "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради

    Головне меню