41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Щедріна, 1  

+380 (5449) 7-22-67,  shostka.crl@i.ua

    Лікар-терапевт Людмила Кириленко провела актуальну лекцію на тему «Грип та його профілактика» для групи слухачів ІІІ покоління.

    Зазвичай симптоми грипу з’являються раптово. Найчастіше - це різке підвищення температури тіла понад 38 ℃ , головний біль, біль у м’язах, біль у горлі, кашель і нежить.

    Лікар - терапевт зауважує, що наразі краще уникати багатолюдних місць, потрібно регулярно провітрювати приміщення, часто мити руки і як можна більше вживати рідини: «Грип - це вірусне захворювання, яке дуже легко передається повітряно-крапельним шляхом при чханні та кашлі. Часто грип можна сплутати з ГРВІ, адже їхні симптоми схожі. Проте при грипі температура тіла підміняється вище 38℃ і тримається декілька днів, очі стають червоними, сльозяться, з’являються прозорі виділення з носа, хворого лихоманить і йде інтоксикація тіла. Боротьба з вірусами - це серйозне навантаження на імунітет. Тому під час хвороби окрім прийому ліків, рекомендую включити в раціон свіжу капусту, часник, цибулю, цитрусові, червону смородину та інше. Також випивати не менше 2 літрів рідини на добу, щоб організм позбавлявся токсинів, і щоб уникнути різних ускладнень, аж до пневмонії, наполягаю дотримуватись постільного режиму і прийому противірусних препаратів. Зауважу, що антибіотики не діють на віруси, вони активні до бактерій». Лікувати грип необхідно. Без своєчасної і правильної терапії дуже великий ризик розвитку ускладнень, які можуть бути смертельно небезпечні, особливо для дітей, підлітків і літніх людей.

    Tags:

    ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

    Якщо у вас є питання, задайте їх через спеціальну форму

    НАША АДРЕСА

    • 41100 Сумська обл. м.Шостка, вул. Щедріна, 1
    • +380 (5449) 7-22-67
    • shostka.crl@i.ua
    © 2021 Комунальне некомерційне підприємство "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради

    Головне меню