41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Щедріна, 1  

+380 (5449) 7-22-67,  shostka.crl@i.ua

    В актовому залі «Шосткинської дитячої лікарні» пройшла конференція, присвячена обговоренню головних ризиків захворюваності влітку.

    Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації представила голова групи експертів Ірина Троцька з питань інфекційних хвороб, дитячих інфекційних хвороб, імунології, дитячої імунології.

    Участь у заході взяли лікарі первинної та вторинної ланки Шосткинщини, Середино-Будщини та Ямпільщини.

    Під час виступу Ірина Олександрівна віддала належне питанню про гострі кишкові інфекції, тому що це група інфекційних захворювань різної етіології (вірусної, бактеріальної, грибкової, паразитарної), які характеризуються переважно ураженням травного тракту. Лікар підкреслила, що у світі щороку реєструється один мільярд випадків діарейних захворювань. Також у доповіді Ірини Олександрівни важливе місце було відведено хворобам печінки. Лікар зазначила, що у світі більше 45% людей,які хворіють тільки на жировий «гепатоз» печінки. Також на конференції обговорили питання про хвороби ботулізм і лайма. Як відзначила Ірина Олександрівна при ботулізмі температура тіла може не підвищуватися або залишатися субфебрильною, рідко буває рвота, а біль у животі може бути взагалі відсутнім. Тому все це дає оманливе враження хворого про власний стан. Що стосується хвороби лайма, то ця хвороба займає одне з провідних місць серед усіх природно-осередкових хвороб людини. Шляхи зараження відбуваються не тільки через інфікованого кліща, а й при вживанні сирого, переважно козиного молока і молочних продуктів без термічної обробки або контактний, через мікротравми шкірних покровів. На останок Ірина Троцька нагадала про хворобу кір. Та про те, що потрібно вчасно вакцинуватися, адже це може врятувати людині життя

     

     

    Tags:

    ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

    Якщо у вас є питання, задайте їх через спеціальну форму

    НАША АДРЕСА

    • 41100 Сумська обл. м.Шостка, вул. Щедріна, 1
    • +380 (5449) 7-22-67
    • shostka.crl@i.ua
    © 2021 Комунальне некомерційне підприємство "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради

    Головне меню