41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Щедріна, 1  

+380 (5449) 7-22-67,  shostka.crl@i.ua

    Студенти ІІІ покоління медичного факультету дізналися про техніку внутрішньом’язових ін’єкцій, про особливості олійних розчинів, повторили як робити прості перев’язки та вимірювати правильно тиск.

    На черговій лекції, яка пройшла у ВКНЗ «Шосткинське медичне училище», студенти ІІІ покоління дізналися про техніку внутрішньом’язових ін’єкцій, про особливості олійних розчинів, повторили як робити прості перев’язки та вимірювати правильно тиск. «Перед тим, як приступити до процедури внутрішньом’язової ін’єкції, потрібно ретельно помити руки, протерти їх стерильною серветкою і по можливості одягнути одноразові рукавички,- зауважила Катерина Олійник викладач основ медсестринства,- а також перевірити назву, термін придатності ліків, обов’язково ознайомитися з інструкцією та рекомендаціями щодо введення певного препарату».

    Найчастіше ліки вводять в ті частини тіла, в яких м’язова тканина має максимальну товщину- сідниця, рука, передня поверхня стегна. Дуже важливо, щоб у томі місці де буде робитися ін'єкція, були відсутні великі судини і нервові стовбури. Далі, змочити спиртом ватку, знезаразити місце уколу, ретельно протерши його. Якщо укол роблять у сідницю, тоді її ділять на 4 частини і роблять укол у верхній зовнішній квадрат. Таких же етапів виконання слід дотримуватись і при введенні олійних засобів, розповіла Катерина Вікторівна: «Особливість введення олійних засобів така: ампулу, перш ніж використовувати, слід підігріти на водяній бані, а після того,набравши розчин у шприц, повільно його ввести. Але не треба забувати, що любі ін’єкції вимагають спеціального навчання, неправильно зроблений укол може завдати помітної шкоди здоров’ю». Також на практичній частині лекції група слухачів ІІІ покоління ще раз повторили як правильно вимірювати тиск, адже підвищений артеріальний тиск - це одна з головних причин гіпертонії, яка є небезпечною для здоров’я. У другій частині практичної лекції Катерина Гордієнко, викладач основ медсестринства, нагадала студентам про один із видів надання першої медичної допомоги-накладання стерильної пов’язки на рану або опікову поверхню.

     

    Tags:

    ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

    Якщо у вас є питання, задайте їх через спеціальну форму

    НАША АДРЕСА

    • 41100 Сумська обл. м.Шостка, вул. Щедріна, 1
    • +380 (5449) 7-22-67
    • shostka.crl@i.ua
    © 2021 Комунальне некомерційне підприємство "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради

    Головне меню