41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Щедріна, 1  

+380 (5449) 7-22-67,  shostka.crl@i.ua

    В Університеті ІІІ покоління відбулася зустріч з заступником директора центру ПМСД з питань медичної реформи.

    В учбовій кімнаті ЦРЛ для групи слухачів медичного факультету Олександр Мазур, пояснив суть першого етапу медичної реформи, прочитавши лекцію на тему: «Первинна ланка».

    «Офіційно, одна з головних реформ в Україні – медична, стартувала 2018 року. В рамках цієї компанії з 1 жовтня в місті розпочав свою роботу новостворений міський Центр первинно медико-санітарної допомоги на основі 5 амбулаторій( поліклінік), де 5 - дитяча поліклініка. До складу центру входять лікарі дільничної служби: сімейні, терапевти та педіатри. Вони будуть стежити за станом Вашого здоров’я, ставитимуть діагнози, лікуватимуть найбільш поширені хвороби та визначатимуть, чи потрібне втручання профільного фахівця. За принципом даної реформи пацієнт підписує декларацію з обраним лікарем. В залежності від набраної кількості чинних декларацій лікар буде отримувати заробітну плату. При цьому терапевт зможе обслуговувати не більше ніж 2000 пацієнтів, сімейний лікар-1800, педіатр-900. Вся інформація про стан здоров'я пацієнта буде міститися в електронній системі охорони здоров'я і, якщо пацієнт перейде до іншого лікаря, вся інформація буде доступна»,- детально проінформував Олександр Сергійович.Також фахівець підкреслив, якщо ж пацієнт раптом не встиг укласти договір на обслуговування і йому стало недобре, він все одно зможе викликати екстрену медичну допомогу безкоштовно і отримати меддопомогу.

    За моніторингом спеціалістів ЦРЛ більше 25000 пацієнтів вже обрали своїх лікарів.

    Медичні працівники просять не зволікати з підписанням декларації з лікарем, адже від цього буде залежить фінансування первинної ланки у місті в цілому.

    Tags:

    ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

    Якщо у вас є питання, задайте їх через спеціальну форму

    НАША АДРЕСА

    • 41100 Сумська обл. м.Шостка, вул. Щедріна, 1
    • +380 (5449) 7-22-67
    • shostka.crl@i.ua
    © 2021 Комунальне некомерційне підприємство "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради

    Головне меню