41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Щедріна, 1  

+380 (5449) 7-22-67,  shostka.crl@i.ua

    В умовах війни громадяни особливо гостро потребують психологічної допомоги

                                                              В УМОВАХ ВІЙНИ ГРОМАДЯНИ ОСОБЛИВО ГОСТРО ПОТРЕБУЮТЬ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ

    З метою підтримки ментального здоров’я мешканців громад, які перебувають у зоні бойових дій, можливих бойових дій, межують з такими громадами, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, проведено заходи психологічного спрямування.
    Ямпільська територіальна громада Шосткинського району межує з територіями громад, які перебувають у зоні бойових дій та можливих бойових дій, тому кількість внутрішньо переміщених осіб постійно збільшується. На сьогодні їх кількість складає 1640 осіб. Кожного дня ця категорія людей вимушена долати хронічний психологічний стрес.
    З метою підтримки ментального здоров’я осіб, які проживають на території Ямпільської громади Шосткинського району, в тому числі внутрішньо переміщених, практичним психологом реабілітаційного відділення КНП «Шосткинська ЦРЛ» ШМР Юлією Пономаренко, за підтримки благодійного фонду «Рокада» організовано та проведено заходи психологічного спрямування.
    З початком повномасштабної війни в Україні дуже гостро постала проблема збереження психологічного здоров’я всього суспільства нашої держави. Війна призвела до потужного психологічного навантаження. Постійні стрес-фактори призводять до виникнення у людей інтенсивних емоційних реакцій, зокрема деструктивних. Психіка кожного українця упродовж війни витримує колосальну напругу, в зв’язку з якою травматично переносяться різні емоційні стани. Людині дуже складно адаптуватися до постійних бойових дій, смерті рідних та близьких, окупації, відсутності їжі, тепла та світла тощо. Більшість людей, втративши все, виїхали за кордон, або стали внутрішньо переміщеними особами.
    Не дивлячись на всі труднощі першочерговим завданням має бути не лише надання якісних послуг у сфері збереження та реабілітації фізичного здоров’я особистості, а і не менш важливого ментального здоров’я наших громадян – зазначила психологиня Юлія Пономаренко.
    В ході проведення заходів психологічного спрямування практичним психологом розкрито теоретичні аспекти поняття психологічної стійкості, висвітлено головні ознаки, функції та наведено 10 практичних способів розвитку резильєнтності. Водночас, запропоновано практичні психодіагностичні, релаксаційні, арттерапевтичні, ресурсні та ін. психотехніки в аспекті свідомого та підсвідомого рівнів.
    Зазвичай реакція людини на стресові ситуації проявляється індивідуально, але спільними для всіх є: страх, пригнічення та внутрішня напруга. Всі ці фактори мають негативний вплив на психологічне благополуччя людини і призводять до поступового погіршення її психічного здоров’я та самопочуття. Саме тому, актуальність такого питання, як формування психологічної резильєнтності особистості в умовах війни зумовлена запитом соціуму задля зниження емоційної напруги населення України і підвищення психологічного благополуччя кожної окремої людини.
    З огляду на загальне позитивне враження учасників заходів слід наголосити на вагомому значенні здійснення психологічної підтримки «вразливих» верств населення в умовах війни.изображение viber 2024 05 30 18 01 18 298

    ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

    Якщо у вас є питання, задайте їх через спеціальну форму

    НАША АДРЕСА

    • 41100 Сумська обл. м.Шостка, вул. Щедріна, 1
    • +380 (5449) 7-22-67
    • shostka.crl@i.ua
    © 2021 Комунальне некомерційне підприємство "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради

    Головне меню