41100, Сумська обл., м.Шостка, вул. Щедріна, 1  

+380 (5449) 7-22-67,  shostka.crl@i.ua

    “Доступних ліків” стало більше. З 1 жовтня цього року люди з епілепсією, розладами психіки та поведінки можуть отримувати лікарські засоби безоплатно або з незначною доплатою, у рамках програми “Доступні ліки”.

    Загалом додано 57 препаратов для лікування эпілепсії, розладів психіки и поведения (зокрема, посттравматичним стресовим розладом, шизофренією, афективными розладами, депресією и невротическими розладами). Вартість препаратов аптецівідшкодує Національная служба здоров'я Украины.

    В Сумской области 261 місце відпуску ліків, де пацієнти можуть отримати препараты для лікування епілепсії, розладів психіки и поведінки.

    До 1 жительства пацієнти купували ці ліки или повністю за власний кошт, или мали пільги в межах місцевих бюджетах. Это относится к кожному каталогу, доступному к бесплатным лекциям, и к залежам в финансовых системах громкоговорителей.

    Щоб отримати препарата за програмою «Доступні ліки», необхідний електронний рецепт.

    Электронный рецепт для пацієнтів із епілепсією, невротичными розладами можно виписати невролог или психіатр - в том числе и дитячі лікарі за этими спеціальностями.

    Электронный рецепт для пацієнтів із психическими розладами випису виключно психіатр, у того числі - і дитячий.

    Сімейні лікарі електронні рецепты за напрямами «Розлади психики и поведения» и «Хвороби нервної системи» не виписують.

    Тому, щоб користуватись програмою «Доступные ліки» пацієнтам із епілепсією, розладами психіки та поведінки потрібно

    відвідати свого лікуючого лікаря - невролога чи психіатра. Это необхо- димо, чтобы обеспечить индивидуальный план лікування и вніс його в електронную систему охорони здоров'я.

    Якщо лікуючого лікаря немає - потрібно й медь обращенного в будь-якомичном закладі, який має договір с НСЗУ за напрямом амбулаторної допомоги та відповідного фахівця. Чтобы потрапити на первинну консультацию до невролога для встановления данных и складирования индивидального плана лікування бесплатно, потрібно электронное управление. Його може виписати сімейний лікар.

    Для обращения к психіатра електронное направление не потрібно.

    В индивидуальному плану невролог или психиатр фіксу встановлений діагноз и значение відповідних ліків.

    Надалі на основі индивідуального плана лікування буде формуватися електронний рецепт. З електронним рецептом пацієнт обира будь-яку аптеку, в любом регионе країни, яка має договір с НСЗУ за таким напрямком реімбурсації.

    На 1 листопада у Сумській області 86 пацієнтів погасили 95 рецептів. Загалом лікарі виписали 190 электронных рецептов для пацієнтів из епілепсією, розладами психіки та поведінки.

    1633432609 скриншот 128

    Tags:

    ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

    Якщо у вас є питання, задайте їх через спеціальну форму

    НАША АДРЕСА

    • 41100 Сумська обл. м.Шостка, вул. Щедріна, 1
    • +380 (5449) 7-22-67
    • shostka.crl@i.ua
    © 2021 Комунальне некомерційне підприємство "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради

    Головне меню